Doorlopend krediet berekenen

Door | 15 maart 2011

Het is begrijpelijk dat u voor het afsluiten van uw doorlopend krediet eerst wilt berekenen wat het doorlopend krediet u gaat kosten. Veel aanbieders van doorlopende kredieten geven u de mogelijkheid om online te berekenen wat het doorlopen krediet u uiteindelijk zal gaan kosten. Het is aan te raden om hier vooraf gebruik van te maken, omdat u dan een goed inzicht kunt krijgen in uw toekomstige uitgaven.

 

Hoe bereken je een doorlopend krediet?

Als eerste dient u uiteraard te bepalen hoe veel u wilt lenen. U kunt natuurlijk zelf bepalen of u bijvoorbeeld een doorlopend krediet van vijfduizend, tienduizend of misschien wel vijftienduizend euro wilt afsluiten. Daarnaast is het ook van belang om te weten of u maandelijks de aflossingen kunt betalen. Heeft u al bij een andere aanbieder een doorlopend krediet openstaan – of misschien een andere soort lening – dan zult u dit ook mee moeten nemen in de berekening. En wanneer u een huurwoning heeft, zult u de maandelijkse huur in moeten voeren in de rekenmodule. Mocht u een koophuis hebben dan neemt u de maandelijkse hypotheeklasten mee in de berekening.

Zoals u ziet, heeft u een hoop gegevens nodig om een doorlopend krediet te kunnen berekenen. U zult ook uw inkomensgegevens moeten invoeren en als u een partner heeft dan moeten ook zijn of haar inkomsten in de berekening worden meegenomen.  U mag een eventuele teruggaaf van de Belastingdienst meenemen in het berekenen van het doorlopend krediet.

Met alle gegevens die u meeneemt in de online berekening van het doorlopend krediet, is het mogelijk om gelijk een offerte aan te vragen voor het doorlopend krediet. U dient er rekening mee te houden dat de berekening slechts een indicatie is en dat de offerte wat specifieker is. Het is dus mogelijk dat er verschillen ontstaan in de berekende maandlasten.