Een voordelig doorlopend krediet afsluiten?

Door | 15 maart 2011

Als u een doorlopend gaat afsluiten dan is het logisch dat u het voordelig doorlopend krediet wilt sluiten. Niemand wil immers te veel geld betalen voor een lening. Maar niet elke doorlopend krediet is ook direct een goedkoop krediet. Aanbieders van het ‘goedkoopste’ doorlopend krediet kunnen namelijk een stuk duurder blijken dan verwacht. Toch kunt u hier makkelijk doorheen prikken om toch te kiezen voor het doorlopend krediet dat het goedkoopste is.

 

Waarom een voordelig doorlopend krediet afsluiten?

Doorlopende kredieten zijn erg populair. Een oorzaak hiervan is dat de rente op een doorlopend krediet lager ligt dan de rente op bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Omdat doorlopende kredieten zo populair zijn, zijn er ook veel aanbieders. En al deze aanbieders van het doorlopend krediet claimen de goedkoopste te zijn. Zo proberen ze veel mensen aan te trekken om dit ‘goedkoopste’ doorlopend krediet bij hen af te sluiten en niet bij één van de concurrenten.

 

Voordat u een voordelig doorlopend krediet gaat afsluiten!

Voordat u een voordelig doorlopend krediet af gaat sluiten, dient u dus goed te kijken welk doorlopend krediet werkelijk het goedkoopste is. Natuurlijk kijkt u hierbij naar de rente, maar kijk wel naar het feit of deze variabel is of vast. Is deze rente variabel dan kunnen er dus wijzigingen plaatsvinden waardoor het ‘goedkoopste’ doorlopend krediet ineens niet meer het goedkoopste doorlopend krediet is.

Laat uzelf daarom dan ook altijd goed informeren over de voorwaarden en de rentestand van het doorlopend krediet. Als deze voorwaarden voor u gunstig zijn, en wanneer het rentepercentage uiteindelijk lager blijkt te zijn dan bij andere aanbieders, dan heeft u een voordelig doorlopend krediet gevonden dat het goedkoopste is in uw situatie.