Doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Door | 15 maart 2011

Het doorlopend krediet is een populaire kredietvorm voor particulieren. Het doorlopend krediet wordt doorgaans gebruikt voor uitgaven waarbij van te voren niet bekend is hoeveel geld er precies nodig is, bijvoorbeeld bij de aanleg van een tuin of een verbouwing. Het doorlopend krediet is een flexibele leenvorm die ook zonder BKR toetsing door verschillende kredietaanbieders wordt verstrekt. De kredietvorm wordt gekenmerkt door een variabele looptijd, een flexibel termijnbedrag en variabele rente. Het doorlopend krediet biedt kredietnemers de gelegenheid vroegtijdig af te lossen zonder boete. Het geld dat al is afgelost kan bij deze kredietvorm bovendien opnieuw worden opgenomen.

Een groot voordeel van het doorlopend krediet is het feit dat je alleen rente hoeft te betalen over het daadwerkelijk geleende bedrag. Je hoeft dus geen rente te betalen over het maximale bedrag dat je kunt lenen. De rente over doorlopend krediet is gedurende de looptijd variabel. De rente verandert namelijk mee met de marktrente. De rente is echter niet alleen afhankelijk van de marktrente. Ook de hoogte van het krediet, de looptijd van het krediet, aanvullende verzekeringen en het persoonlijk risico hebben invloed op de hoogte van de rente.

Lenen doorlopend krediet zonder BKR toetsing

Het persoonlijk risico is hoger bij het afsluiten van een doorlopend krediet zonder BKR toetsing. Een negatieve BKR registratie betekent immers een groter risico voor kredietverstrekkers. Het hogere risico vertaalt zich in een hogere rente bij een doorlopend krediet, zie ook lenen doorlopend krediet voor meer informatie.

De rentetarieven zijn erg persoonsafhankelijk maar de tarieven kunnen ook per kredietverstrekker behoorlijk verschillen. Het is dan ook erg belangrijk om, voordat je een doorlopend krediet afsluit zonder BKR toetsing, ook wel lenen zonder toetsing genoemd, goed te vergelijken! Vergelijk doorlopend krediet door je wensen en eisen op papier te zetten, offertes aan te vragen en aan de hand van de lijst een aantal kredietverstrekkers te vergelijken. Wanneer je vervolgens een doorlopend krediet afsluit weet je zeker dat deze aansluit op je persoonlijke wensen.