Een doorlopend krediet biedt uitkomst in dure tijden!

Door | 20 februari 2012

Met een doorlopend krediet kan je geld opnemen en het weer terugbetalen wanneer je zelf wilt. Er staat een bepaald bedrag aan krediet doorlopend aan jou ter beschikking. Daarom wordt het dus ook een doorlopend krediet genoemd. Dus, wie wil er nou niet de mogelijkheid hebben om geld op te nemen in dure tijden. Stel je voor dat je TV net kapot gegaan is. Dit terwijl net die mooie serie of film op TV komt binnenkort. Helaas heb je net een dure maand achter de rug en kan je op dit moment geen geld missen. Geen enkele euro! Zeker als je ook nog je maandelijkse hypotheek of huur moet betalen. Met een doorlopend krediet kan je dan geld opnemen van je krediet en het weer terugbetalen wanneer je wilt. Makkelijk kan het toch niet! Een doorlopend krediet biedt dus uitkomst in dure tijden.

 

Het voordeel van een doorlopend krediet!

Een doorlopend krediet biedt een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om geld op te nemen wanneer je het nodig hebt. Het doorlopend krediet staat hierbij ter beschikking aan jou voor de momenten dat je het daadwerkelijk nodig hebt. Een ander belangrijk voordeel van een doorlopend krediet is dat je zelf kan bepalen wanneer je het terugbetaald. Je hebt de terugbetaling geheel in eigen hand. Als volgende week of volgende maand bijvoorbeeld jou beter uitkomt dan betaal je het dan pas terug. Misschien wel volgend jaar. In de tussentijd betaal je uiteraard wel rente over het opgenomen bedrag. Ontvang je in de tussentijd een behoorlijke hoeveelheid geld. Bijvoorbeeld van die langverwachte bonus of erfenis? Met dit bedrag kan je er altijd voor kiezen om tussendoor af te lossen. Het is geen enkel probleem omdat je het volledig in eigen handen hebt. Je betaald zelf terug wanneer je het zelf wilt. Heb je terugbetaald? Dan betaal je over het terugbetaalde bedrag uiteraard geen rente meer.

 

Het nadeel van een doorlopend krediet!

Uiteraard heeft een doorlopend krediet niet alleen maar voordelen. Er kunnen ook nadelen aan kleven. Een belangrijk nadeel van een doorlopend krediet is dat men het geld beschikbaar heeft en daarom met regelmatig geld opneemt terwijl dit niet verstandig is. Een doorlopend krediet moet je namelijk verstandig gebruiken. Je moet bijvoorbeeld niet te veel geld opnemen want elk dubbeltje wat je opneemt moet je ook weer terugbetalen. Daarnaast betaal je er uiteraard ook rente over.