Laagste rente doorlopend krediet

Door | 15 maart 2011

De rente van een doorlopend krediet bepaalt mede hoe hoog de maandlasten zullen zijn. De rente van een doorlopend krediet is variabel. De rente verandert namelijk mee met de rentestand op de markt. In een periode met lage rentestanden is variabele rente voordelig, in een periode met hoge rentestanden is variabele rente juist nadelig. Lenen met lage rente en gunstige voorwaarden?

Er zijn ook nog andere factoren die van invloed zijn op de hoogte van de rente van het doorlopend krediet. Van invloed op de hoogte van de rente is bijvoorbeeld de hoogte van de lening. Ook de looptijd van de lening is bepalend voor de maandelijkse rente die je moet betalen. De rente over het doorlopend krediet is vaak laag dankzij de variabele looptijd van het krediet. Ook risico speelt een grote rol: hoe meer risico de kredietverstrekker loopt door een krediet te verstrekken, hoe hoger de rente van het doorlopend krediet zal zijn. Aanvullende verzekeringen kunnen tot slot ook leiden tot een hogere rente bij doorlopend krediet.

De rentetarieven van een doorlopend krediet zijn dus het laagst in een periode waarin de marktrente laag is. De variabele rente verandert immers mee met de marktrente. Een laag leenbedrag, weinig aanvullende verzekeringen en een laag persoonlijk risico leiden bovendien tot de laagste rente over het doorlopend krediet. We kunnen concluderen dat de rente dus erg persoon afhankelijk is. De rentetarieven kunnen echter ook per kredietverstrekker behoorlijk verschillen. Het is dan ook verstandig om de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Het is dus belangrijk dus u gaat shoppen voor de beste lening.

De maandelijkse lasten kunnen dankzij de variabele rente niet vooraf worden vastgesteld, het gebruik van een krediet simulator wordt dan lastig gezien deze uitgaat van een vaste rente.. Het rentetarief van het doorlopend krediet verandert immers mee met de rentestanden op de markt. Bij het doorlopend krediet betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag. Je betaalt bij deze kredietvorm dus geen rente over het maximale leenbedrag. De rente over het doorlopend krediet is aftrekbaar. Kredietofferte aanvragen? Kijk dan eens bij deze aanbieder. Deze aanbieder biedt vaak mooie lage rentes.
doorlopend krediet