Lenen doorlopend krediet een oplossing?

Door | 26 februari 2012

Lenen doorlopend krediet kan een oplossing zijn voor jouw probleem. Zodra je namelijk het krediet tot je beschikking hebt dan heb je de mogelijkheid om geld uit te geven. Hiermee kan je bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen, op vakantie gaan of oude kredieten mee aflossen. Lenen doorlopend krediet is dus een mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Houdt er wel rekening mee dat het rentepercentage dat je moet betalen voor een doorlopend krediet hoger kan zijn dan een normaal krediet.

lenen doorlopend krediet

Immers je hebt het krediet doorlopend tot je beschikking en je kan het opnemen wanneer je het zelf wilt. Kies dus bewust uit wat je met het krediet gaat doen. Immers je kan het maar 1 keer uitgeven of meerdere keren maar dan moet je het wel eens ingelost hebben. Kies dus bewust en met je verstand. Het aangaan van heel veel kredieten is niet verstandig en gezond. Je kan namelijk in de situatie komen dat je het niet meer kan terugbetalen. Een doorlopend krediet moet je altijd wel eens terugbetalen!

 

Biedt lenen doorlopend krediet de oplossing bij veel schulden?

Als je veel schulden hebt dan is het niet verstandig nog meer schulden aan te gaan. Immers voor elke lening moet je rente betalen. Daarnaast moet je natuurlijk ook eens je schulden gaan terugbetalen. Lenen doorlopend krediet is dus in dit geval niet de ideale oplossing.

 

Waarvoor biedt lenen doorlopend krediet wel een oplossing?

Het lenen van een doorlopend krediet biedt een oplossing voor als je tijdelijk een keer krap komt te zitten. Bijvoorbeeld om een wasmachine te vervangen omdat de oude net kapot gegaan is. Daarnaast biedt lenen doorlopend krediet ook een oplossing bij periodiek de mogelijkheid hebben om rood te staan. In dit geval sta je rood maar wordt alles weer aangezuiverd door je inkomen.