Lenen doorlopend krediet: als u extra geld nodig heeft!

Door | 19 juni 2011

Lenen doorlopend krediet is een mogelijkheid als u extra geld nodig heeft om bijvoorbeeld de kapotte wasmachine, droger of koelkast te vervangen of om dringend een factuur te betalen. Het lenen doorlopend krediet is dan de ideale  oplossing. Met lenen doorlopend krediet kunt u op een eenvoudig en korte termijn makkelijk geld lenen. Een lening beneden de 1.000 euro kunt u aanvragen en vandaag nog op uw rekening gestort krijgen omdat er geen BKR toetsing voor benodigd is. Een lenen doorlopend krediet van boven de 5.000 euro kunt ook relatief eenvoudig aanvragen. Wilt u 2500 euro lenen? Dit kunt u snel aanvragen bij Kredietconcurrent. Veelal vindt er bij het lenen doorlopend krediet dan wel een BKR toetsing plaatst. Daardoor kan het een paar dagen duren voordat u gebruik kunt maken van het geld.

Lenen Doorlopend Krediet

Een geldverstrekker voor een lenen doorlopend krediet kan zowel een bank of financieringsmaatschappij zijn. Iedere aanbieder voor het geld lenen via een doorlopend krediet zal aan alle wettelijke eisen dienen te voldoen en in het bezit moeten zijn van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Met het in acht te nemen van een aantal normen ter bescherming van consumenten tegen te hoge lasten, zal een doorlopend krediet niet aan iedereen verstrekt kunnen worden.

Bij een doorlopend krediet kun je zelf bepalen hoeveel geld je wilt opnemen. Over het geld bij een doorlopend krediet wat je niet opneemt betaal je geen rente. Een roodstand op een betaalrekening is ook een vorm van doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is bijna altijd zonder vaste aflossingsdatum. Het is dus verleidelijk om niet af te lossen omdat er nooit een einde in zicht is.

 

Kiezen van een aanbieder voor lenen doorlopend krediet!

Het kiezen van de lening aanbieder die voor u het beste is, hangt af van uw specifieke wensen: waar gaat u de lening voor aan, hoe lang wilt u dat de looptijd wordt, wat is uw huidige inkomstenbron, wat zijn uw woonkosten, en welke rente wilt u maximaal betalen. Al dit soort vragen bepalen de mate waarin bepaalde aanbieders u een goede aanbieding kunnen doen. U kunt bijvoorbeeld een doorlopend krediet lenen bij DFS. Een relatief nieuwe aanbieder. Lenen doorlopend krediet, vraag een geheel vrijblijvende offerte op!

U doet er daarom verstandig aan om bij diverse aanbieders een offerte aan te vragen voor lenen doorlopend krediet. Daarna is het van belang de aanbieding die zij doen, voor een lenen doorlopend krediet, te vergelijken op basis van de effectieve rente, de looptijd, de noodzakelijke verzekeringen, en overige zaken zoals bijvoorbeeld kwijtschelding bij bepaalde situaties. Kies uiteindelijk voor de aanbieder die het beste aan uw wensen voldoet, tegen de meest aantrekkelijkste rente. Op deze manier kunt u geld lenen en heeft u de beste lenen doorlopend krediet.