Vergelijk een doorlopend krediet

Door | 15 maart 2011

Door meerdere doorlopende kredieten met elkaar te vergelijken, kunt u erachter komen welk doorlopend krediet voor u het voordeligst is. U kunt het doorlopend krediet op meerdere manieren vergelijken. Zo kunt u kijken naar het rentepercentage of naar de voorwaarden die gesteld worden.

 

Vergelijk doorlopend krediet op rente

Wanneer u een doorlopend krediet gaat vergelijken op de rente, dan dient u verder te kijken dan slechts het rentepercentage. Want is deze rente vast of variabel? En wanneer de rente variabel is: kan deze dan onbeperkt variëren of slechts tussen een maximum en een minimum? Vaak kunt u op vergelijkingswebsites een goede indicatie krijgen van de rentepercentages van de verschillende aanbieders van doorlopende kredieten. Op dergelijke websites staat vaak een vergelijking van de doorlopende kredieten met een rentepercentage dat geldig is bij meerdere leningen. Vaak geldt: hoe hoger de lening, hoe lager de rente.

 

Vergelijk doorlopend krediet op andere voorwaarden

Maar u dient verder kijken dan slechts het rentepercentage. Kijk ook altijd goed naar de voorwaarden die de verschillende aanbieders stellen. Deze kunt u vaak niet vinden op de vergelijkingswebsites voor de doorlopende kredieten dus hiervoor kunt u het beste bij de verschillende aanbieders navraag doen.

Het is daarnaast ook van belang dat u kijkt naar hoeveel u maandelijks af dient te lossen op het doorlopend krediet. U wilt immers niet profiteren van de laagste rente terwijl u maandelijks moeite heeft met het betalen van de aflossingen. Maar u wilt waarschijnlijk ook niet het tegenovergestelde hiervan: een doorlopend krediet met enorm lage maandaflossingen en een hoge rente. Naast de maandelijkse aflossingen zult u dus ook moeten kijken naar de looptijd van het doorlopend krediet. Vergelijk al deze aspecten van het doorlopend krediet goed met elkaar om tot de beste beslissing te komen.