Hoe kan ik aan een voordelig doorlopend krediet komen?

Door | 23 februari 2012

Voordelig doorlopend krediet, hoe kan ik eraan komen? Het is niet eenvoudig om aan een voordelig doorlopend krediet te komen. De meeste doorlopende kredieten zijn namelijk niet voordelig. De rentepercentages die betaald moeten worden variëren flink tussen de 5 tot wel 25% per jaar. Het begint hiermee wel met de definitie van voordelig. Dit kan namelijk voor iedereen verschillend zijn. Bij de een is dat pas bij 5%, terwijl het bij de ander ruim 15% kan zijn. Het is daarom voor jezelf belangrijk om goed na te gaan hoe jij voordelig definieert. Wat versta jij eronder? Aan de hand van je eigen definitie kan je dan eenvoudig besluiten of je een voordelige offerte hebt ontvangen of een veel te dure offerte. Zodra je dan een geheel vrijblijvende offerte hebt opgevraagd bij diverse aanbieders kan je deze met elkaar gaan vergelijken. Hier kom je er pas echt achter of je te maken hebt met een voordelig doorlopend krediet.

 

Een voordelig doorlopend krediet kan hoge kosten hebben!

Het is belangrijk om buiten het rentepercentage wat je betaald voor je doorlopend krediet ook na te gaan of er nog andere kosten met het krediet gemoeid zijn. Zo kan er bijvoorbeeld bereidsstellingsprovisie of kapitaalprovisie berekend worden. Deze provisie rekent de aanbieder voor het ter beschikking stellen van het krediet. De kosten die je hiervoor betaald kunnen aardig oplopen tot wel meerdere procenten! Deze komen bovenop het rentepercentage wat je moet betalen voor het krediet. Daarnaast betaal je deze provisie vaak ook over het gehele bedrag in plaats van alleen het bedrag wat je hebt opgenomen. Kijk dus goed naar alle kosten die met het krediet gemoeid zijn. Dan kan je pas echt besluiten of je te maken hebt met een voordelig doorlopend krediet.

 

Afsluitprovisie moet je ook niet vergeten bij een voordelig doorlopend krediet!

Het wordt vaak vergeten maar de afsluitprovisie die je eenmalig betaald kan ook een aardige kostenpost voor je zijn. Deze moet je tevens meenemen in je beoordeling of je te maken hebt met een voordelig krediet. Tel de kosten dus op bij een volledig gebruik van het krediet en beoordeel dan of je wel of niet genoeg voordeel hebt. Zoals je kan zien zijn er meerdere factoren die bepalen of je te maken hebt met een voordelig doorlopend krediet. Bekijk het goed en neem dan pas je beslissing.

voordelig doorlopend krediet

 

Zijn er veel aanbieders voor een voordelig doorlopend krediet?

Er zijn relatief veel aanbieders voor een doorlopend krediet maar het is afhankelijk van jou of je te maken hebt met een voordelig doorlopend krediet. Immers jij bepaalt of het voordelig is. Neem bijvoorbeeld Kredietconcurrent. Deze aanbieder biedt een mooi doorlopend krediet aan.  In mijn optiek een voordelig doorlopend krediet. Er zijn ook nog andere aanbieders die hun relatief voordelig doorlopend krediet aanbieden. Probeer bij meerdere aanbieders eens een offerte op te vragen en ga dan vergelijken. Dan weet je of je te maken hebt met een voordelig doorlopend krediet.

 

Lage rente bij een voordelig doorlopend krediet?

Een belangrijk kenmerk van een voordelig krediet is dat er een lage rente is. De grote vraag hierbij is natuurlijk hoe laag moet de rente dan wel zijn. Is dat 5% of nog lager?